Ordfører av Tromsø, Gunnar Wilhelmsen, fikk æren av å overrekke Kongens fortjenestemedalje til Reidun Mellem. (Foto: Arne Hauge)

 

Kvenseminaret 2021 er i gang. Gode innledere i kø utover dagen. 

 

Sander Larsson Framnes
sander@ruijan-kaiku.no

 

Koronaen har ikke helt sluppet taket, og på delvis oppfordring fra arrangøren valgte nok en del folk å likevel droppe fysisk oppmøte til det store Kvenseminaret 2021 i Tromsø. Nå sitter det derfor mang en kven/norskfinner rundt om i de tusen hjem og følger streamen fra seminaret.

Her kan du trykke for å følge Kvenseminaret digitalt

Utstyrt med dobbel vaksine, munnbind og god avstand valgte Ruijan Kaiku å benytte seg av sin flybillett til Tromsø ved hanegal onsdag, klar for en lang dag med alt fra kvensk overraskelse og kunstnerisk innslag, til fylkesordfører-innledning om det kvenske/norskfinske som ressurs for landsdelen. Det dukes også for foredrag knyttet til språkets og litteraturens verden, samt om situasjonen for unge kvener/norskfinner.

Mange kjente navn står på plakaten, som professorene Pia Lane og Anita Salamonsen,  kunstnerne Maija Liisa Björklund, Liv Bangsund og Åsne Kummeneje Mellem, forfatter M. Seppola Simonsen og mange andre.

Kvensk og norskfinsk i kommunene er også tema under årets seminar, med innledninger fra flere ordførere samt andre aktuelle navn. Positivitet, alt det gode som tross alt skjer i forhold til det kvenske og norskfinske, er overordnet parole for årets seminar.

Kvenseminaret hadde annonsert en kvensk overraskelse. Det var at Reidun Mellem fikk Kongens fortjenstmedalje. Den ble tildelt av Tromsøs ordfører Gunnar Wilhelmsen. Alle skrøt svært av Reidun, og vel fortjent.

Les også: Reidun Mellem med ny bok: Kvensk historie fra innsiden

Forventningsfulle deltakere, pluss alle dem som nå sitter og følger arrangementet i Tromsø fra godstolen hjemme. (Foto: Arne Hauge)