Siivet AS har lagt ut en liten testversjon av animasjonsfilmen Pikku Mailmaa.
(Foto: Siivet AS)

 

Filmskaper Anstein Mikkelsen satser på at den animerte versjonen av Kummitus ja Tähtipoika blir ferdig i løpet av våren.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

I flere år har Siivet AS jobbet med prosjektet Pikku Mailmaa, en animert barnefilm basert på Agnes Eriksens bøker om Spøkelset og Stjernegutten, Kummitus ja Tähtipoika.

– Prosessen, som jo allerede er godt i gang, har mange faser: Fotografere/filme bakgrunner, sette de sammen og bearbeide de, skape figurene, gi figurene «liv» og ansikter, samt animere figurene i forhold til bakgrunnene, legge inn foreløpige stemmer, klippe en foreløpig film, legge inn musikk, lese inn endelige stemmer og så masse finpuss og tilpasninger får filmen endelig er ferdig, forklarer filmskaper Anstein Mikkelsen.

Han kan fortelle at fortellerstemmen er klar, og at resten vil falle på plass på nyåret. Nå er en smakebit på prosjektet lagt ut: Pikku Mailmaa test

– Dette er foreløpig bare en test med datastemmer, men i løpet av første halvår 2019 blir Kummitus og Tähtipoika film, forteller Mikkelsen.

Kronerulling

Deler av animasjonsfilmen er for øvrig blitt til ved hjelp av innsamlede midler. Ruijan Kaiku fortalte i mars 2015 om kronerullingen til filmprosjektet.

– Jeg har aldri prøvd noe slikt før, men hadde hørt snakk om noe som kalles crowdfunding, kronerulling, og tenkte at det var verdt et forsøk for å få finansiert dette prosjektet, sa Mikkelsen da.

Se smakebiten her: Pikku Mailmaa test