Liss-Monica Michelsen, Hilja Lisa Huru og Kristin Nicolaysen ser fram til å ønske velkommen til nok et år med Lyden av Skallelv. (Arkivfoto: Heidi Nilima Monsen)

 

Festivalsommeren er i gang, om halvannen måned er det igjen klart for minifestival i Skallelv.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

Festivalen «Lyden av Skallelv», «Kallijoen Ääni» finner sted første helg i august i år, nærmere bestemt fredag 4. og lørdag 5. Programmet er ennå ikke helt hundre prosent spikret, men det er likevel lov å klikke seg inn på lenka nederst i denne saken, og se for seg hvordan det blir. Her er det bare å glede seg til sommerens siste kvenske festival, melder arrangøren.

Skallelv. Kallijoki. (Foto: Heidi Nilma Monsen)

Festivalen ble sist arrangert i 2021, og arrangeres igjen i år. Pådriverne bak festivalen er Liss-Monica Michelsen, Hilja Lisa Huru og Kristin Nicolaysen. Forrige festival var fylt med godt vær, latter, kunst, kunnskap og musikk.

Se bildeserie fra Lyden av Skallelv 2021: Tilbakeblikk: Bildeserie fra Lyden av Skallelv

Arrangørene har tidligere klargjort utfordringen med å lage en festival for mindre penger enn det man egentlig trenger. I likhet med de aller fleste som søkte prosjektstøtte fra Kulturdirektoratet for inneværende år, så fikk også Lyden av Skallelv kraftig reduksjon. De søkte om kroner 188 000 og fikk innvilget 50 000.

Men en festival skal det bli, uansett om støtten er lav eller ei. Programmet er som nevnt på plass, og fredag 4. august klokken 13:00 starter festivalen med kantelekurs med Trygve Beddari. Videre utover er programmet fylt med diverse kurs, foredrag, fortellinger, kunst, mat og musikk.

Her finner du programmet for «Lyden av Skallelv», «Kallijoen Ääni»