Liv Annie Johansen leder Lemmijokilaiset hvor Hassane er æresmedlem. Her ser vi henne helt til venstre i et bilde fra 2018 da Kronprins Haakon besøkte bygda. De andre på bildet er også språkforbilder som opp gjennom årene har gitt uvurderlige bidrag til kvensk, blant annet i barnehager og skoler. Etter Johansen ser vi fra venstre Astrid Gjertsen, Svanhild Paulsen og Sonja Magnhild Nyby. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Hassane Amadou er en respektert og vel ansett person i Lakselv og omegn, kan Liv Annie Johansen bekrefte.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Hassane er en god kven, og en god venn for så mange, sier Liv Annie Johansen, hun er leder for Lemmijokilaiset, Lakselv kvenforening. Det vervet har hun hatt siden 2013, på et tidspunkt da Hassane var godt i gang med å opparbeide seg sin kvenske identitet. Hun har bare godt å si om medlemmet.

Må nokså nær

– Hassane ble tidlig medlem av foreningen, og er vårt æresmedlem. Han er den første fra Niger som er medlem av kvenforeningen. Hassane er veldig godt ansett blant kvenene, og av befolkningen ellers også, sier Johansen.

Her kan du lese intervjuet med kvenen Liv Annie snakker om:

Æreskvenen Hassane

Selv om Hassane har dårlig syn, er humøret alltid på topp. Han må ganske nær for å se ansikter, men Liv Annie har merket seg hvor flink han er til å kjenne igjen folk. Han kjenner dem igjen blant annet på stemmen.

Savner Sorgmunter

– Selv liker jeg ham så godt, han er bestandig hyggelig og blid, sier lederen. Hun bekrefter også Hassanes langvarige og nære vennskap med avdøde Arne Sorgmunter, og sier at det er flere som savner ham.

– Ja, det er ikke bare Hassane som savner Sorgmunter. Det gjør vi alle sammen. Hele lokalbefolkningen, bekrefter hun, og sier at det føles som om det meste har stagnert etter at Sorgmunter i 2019 gikk bort.