Kan du ikke noter? Ta det bare helt piano, det er nemlig ingen krav. Derimot er det en fordel om man spiller et instrument eller kan synge. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

En mulighet for musikere mellom 18 og 30 år til å bli bedre kjent med kvensk musikkarv, samt skape et grunnlag for samarbeid og musikkprosjekter.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Det er JM Norway som har gleden av å invitere musikere mellom 18 og 30 år til et kvensk musikkverksted i Tromssa/Tromsø den 15. og 16. april i år.

Verkstedet er ment som en møteplass for unge musikere med interesse for kvensk kultur, der man får mulighet til å bli bedre kjent med kvensk musikkarv og til å skape grunnlag for nye samarbeid og musikkprosjekter.

Ingen notekrav

Deltakerne får møte andre unge musikere med interesse for kvensk musikk og får møte dyktige foredragsholdere med kompetanse på kvensk musikk, dans og historie. De vil også få mulighet til å dele erfaringer og lufte tanker, ideer og problemstillinger knyttet til kvensk identitet.

Gjennom en helg med workshops og foredrag får deltakerne, i tillegg til å lære mer om kvensk kultur og historie, også utveksle erfaringer og dykke ned i kvensk slåttemusikk gjennom praktisk utøvelse.

Deltakerne bør naturligvis ha interesse for musikk og/eller dans, ha kvensk tilknytning eller være interessert i kvensk musikk. Notekunnskap er ingen krav, derimot er det en fordel om en spiller et instrument eller synger.

Fritt og franko

Verkstedet arrangeres på Tvibit i Tromsø. Deltakerne får lønsj begge dagene, samt middag lørdag. For de som ikke bor i Tromsø, dekker arrangøren utgifter til reise og overnatting.

Det er gratis å delta på verkstedet, men man må søke om å kunne delta. Søknadsskjema finnes på denne lenken og fristen er satt til 24. mars.

Kvensk musikkverksted er støttet av Norsk-finsk kulturfond og Kulturrådet.

Musikknettverk

Arrangøren, JM Norway, er den norske seksjonen av Jeunesses Musicales International, som angivelig er verdens største internasjonale nettverk for musikk og ungdom.

Nettverket har siden 1970 arbeidet for at barn og ungdom i Norge skal få tilgang til et internasjonalt musikkliv og internasjonale kulturopplevelser, og ønsker å bidra til engasjement, musikkglede og global kulturforståelse.