Porsanger kvensk språksenter inviterer til husflid og prat. (Illustrasjonsfoto: Riinakaisa Laitila/Kvensk institutt)

 

Denne våren kan hver tirsdagsettermiddag brukes på kvensk.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

Porsanger kvenske språksenter inviterer stadig til kvenske arrangementer, og denne våren har de kvenske aktiviteter hver eneste tirsdag.

Aktivitetene er innenfor to kategorier: Kvensk husflid og kvensk språk. Tirsdager i partallsuker inviteres det til kvenske husflidskvelder, der første kvelden var 9. mai, og i oddetallsuker er det kvensk pratekveld som hadde oppstart 2. mai.

På kvenske husflidskvelder inviteres alle som er interessert i å lære seg mer om kvenske husflidstradisjoner, eller ferdigstille prosjekter de allerede har begynt på. På disse kveldene kan du for eksempel strikke kvenvotter, sy den kvenske kvinnelua riukkulakki eller ferdigstille mindre deler på kvendrakten. Her vil det også være muligheter for å lære seg kvenske ord knyttet til husflid.

Under kvenske pratekvelder får du møte og snakke med andre kvener. Her har du muligheten til å lytte til kvensk, og utfordre egne språkkunnskaper. En spennende mulighet for å utvikle språket og ferdighetene, kan det bekreftes,

Begge tirsdagsarrangementene tar plass på Porsanger kvenske språksenter ved Torget i Lakselv. Husflidskvelder varer fra klokken 16 til 19, og pratekveldene fra klokken 18 til 20. Det framgår av informasjon fra språksenteret at deltakelse er gratis, og åpent for alle med interesse i å lære seg mer om kvensk språk og tradisjon.

Les mer på deres Facebookside: Porsanger kvenske språksenter