Kveeninuoret viser tegnet VM for «vuosimöötti» -årsmøte. De har nemlig hatt et mainio vuosimöötti, utmerket årsmøte. Foto: Kveeninuoret. 

 

Her viser kvenungdommen Kveeninuoret tegnet «VM» for «vuosimöötti» som betyr årsmøte. De har nemlig hatt et utmerket årsmøte denne helgen i Varanger.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Heidi, Emelie og Noora Ollila ser fram til å jobbe videre med kvenske saker i Kveeninuoret .
Kuva: Heidi Nilima Monsen

– Vi har hatt et veldig flott årsmøte. Det er herlig at vi har fått så mange nye engasjerte medlemmer, og at vi kan møtes på denne måten. Jeg gleder meg veldig til å jobbe videre med Kveeninuoret, sier Noora Ollila, som denne helgen ble valgt som leder i den kvenske ungdomsorganisasjonen. Dette skjedde under ungdomssamling og årsmøte i Vestre Jakobselv.

–Det har vært en veldig inspirerende samling med mange høydepunkter. Vi har en fantastisk kjemi i gruppa, og vi har delt mange tanker og ideer om hva vi kan jobbe videre med, sier Ollila.

Ungdomsleir

Blant annet har de allerede begynt å planlegge en ungdomsleir for å samle flere engasjerte kvenske ungdommer.

–Det er nok det vi kommer til å ha mest fokus på framover, forteller Noora.

Kultursterk

Med seg i styret har hun fått May-Britt Blomli fra Nordreisa og Åsne Kummeneje Mellem fra Tromsø/Oslo. Alma Olsen, Emelie Nilsen, Lisbeth Dørmænen og Thomas Kjærstad ble valgt som varamedlemmer.

– Det er en veldig flott gjeng som tar med seg inspirerende nye tanker med i Kveeninuoret. Og nå er vi jo blitt veldig sterk på kulturfronten, siden vi har med oss folk som jobber med blant annet kunst, fotografi og musikk. Vi gleder oss til å se hva dette kan bringe videre, sier den nyvalgte lederen.

Tomi Vaara. Kuva: Heidi Nilima Monsen

Ressursperson

Fra 1. juli skal NKFs informasjonsarbeider Tomi Vaara jobbe 30% spesifikt rettet mot ungdom.

–Tomi er en kjemperessurs for oss. Han har en solid bakgunn i forhold til blant annet sosiale medier og det å nå ut til unge. I tillegg kan han støtte oss i forhold til for eksempel organisering av møter og arrangementer, samt rapportering, sier Nora.

Noora Ollila har fått med seg Åsne Kummeneje Mellem og May-Britt Blomli i Kveeninuorets styre. Kuva: Kveeninuoret

Tomi, Åsne, Daniel, Runar, Vilde, Noora, Mai-Britt, Alma, Emelie og Heidi. Kuva: Kveeninuoret