Ruijan Radios Heidi Nilima Monsen tok en for laget og besøkte Ole Kristian Gaski hos det kvenske bryggeriet i Vadsø. (Foto: Ruijan Radio)

 

Har du også savnet Ruijan Radio? Nå er vi tilbake!

«Mie olen kvääni. Mikä oon sinun supervoima?» (Foto: Karianne Engelien Anti)

Endelig er Ruijan Radio klar for å komme på lufta igjen! Heidi Nilima Monsen og Martin Hovden har entret studioet for å lage radioprogrammer som de håper vil både underholde og opplyse kvener og kvenentusiaster over det ganske land. I denne sendingen får man bli med når Heidi besøker Qvænbrygg i Vadsø for å lære om kvensk ølbryggekunst, samt prøvesmake. Fra besøket ble det nesten to timer opptak, så dette blir nok en aldri så liten føljetong utover høsten.

Sannhets- og forsoningskommisjonen besøkte Porsanger nylig, og Dagfinn Høybråten forteller om inntrykkene han sitter igjen med halvveis i kommisjonsperioden.

Vi fortsetter med professor emeritus Einar Niemis historieforelesning om kvenene. I tillegg skal vi få høre om et kvensk ordtak fra Porsanger, samt at Martin skal få lære den nyttige hjemmeleksa: «Mulla oon jano.» (Jeg er tørst). 

Ruijan Radio sendes på Radio Alta sendeflater (FM, DAB, nettradio) torsdag og fredag klokka 11.00, samt er tilgjengelig som podcast (som i rammen under her). I tillegg er sendinga flettet inn i Radioprogrammet Kväänin Tiima som består av de to podcastene – Ruijan Radio og Quæncasten. Dette sendes på Radio Nord Norges plattformer.

 

 

Lisbeth Dragnes og Raymond Olufsen står bak Quæncasten (Foto: Privat)