Saukkonen oon pieni kylä vuononperässä Omasvuonon kunnassa. Nyt Saukkonen kyläkomitea koroittaa «Kolmen kansan kohtaaminen» valtatien pitkin. (Kuva: Pål Vegard Eriksen) 

 

– Vi har kun fått positiv respons, sier leder av bygdeutvalget.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

De som har passert den vesle bygda Oteren, eller Saukkonen som det heter på kvensk, har kanskje lagt merke til noe spesielt langs veien denne høsten. Oteren bygdeutvalg har nemlig pyntet opp langs E6, og det på noe utradisjonelt vis:

– En av bygdeutvalgets oppgaver er å pynte opp i bygda. Det gjør vi med blant annet blomsterkasser, bord og benker, men denne gangen ønsket vi samtidig å markere «tre stammers møte.» Det sier leder i bygdeutvalget, Sissel Vibeke Bjørklund, til Ruijan Kaiku.

Sissel Vibeke Bjørklund. Hän oon Saukkonen kyläkomitean johtaja. (Kuva: Privaatti)

– Dermed gikk vi til innkjøp av kvenske, samiske og norske flaggvimpler som vi har hengt opp langs veien.

Hun sier at Oteren bygdeutvalg består av folk fra bygda som har lyst og tid til overs, ildsjeler som bryr seg om bygda og som gjerne bidrar med dugnadsånd.

– Flaggvimplene er et sommeropplegg. Nå fikk vi satt opp de nye flaggene først i august, men på grunn av sterk vind, og at vinteren som står på trappene, har vi allerede valgt å ta de ned igjen. Vi skal forbedre noen av festene, og så kommer de opp igjen til våren, lover Bjørklund.

Til tross for at flaggvimplene ikke ble hengende så lenge det første året, har bygdeutvalget rukket å få noen tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen.

– Ut fra de tilbakemeldingene vi har fått synes folk at det er fint. Vi har kun fått positiv respons, sier hun.

Utvalgslederen sier det var viktig, også for henne personlig, at det kvenske ble synlig på Oteren:

– Det samiske er ofte trukket fram, men det er også mange i bygda med kvenske aner, sier Bjørklund.


Kvenske, samiske og norske flaggvimpler skal pryde veltrafikkerte E6 gjennom Saukkonen/Oteren på sommerhalvåret. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)