Sara Maria Maliniemi Lindbach og de øvrige involverte i «Näkymätön kansa – Det usynlige folket» skal gjøre til sammen fem forestillinger på Hålogaland teater i Tromssa/Tromsø. (Kuva: Pål Vegard Eriksen) 

 

Det er mange som vil få med seg «Näkymätön kansa – Det usynlige folket» i Tromssa/Tromsø. De tre første forestillingene, samt en ekstraforestilling, ble bokstavelig talt revet bort. Nå har Hålogaland teater lagt ut billetter til ekstraforestilling nummer to, og de er glade på Kvääniteatteris vegne.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

I forrige uke skrev Ruijan Kaiku en sak om utsolgte forestillinger og Svein Arild Soleng som først ikke fikk tak i billett til noen av de tre visningene av Kvääniteatteri-forestillinga «Näkymätön kansa – Det usynlige folket» som var satt opp henholdsvis 5., 6. og 7. oktober på Hålogaland teater i Tromsø. Heldigvis for Soleng ordnet det seg til slutt, etter at Hålogaland teater la ut noen ekstrabilletter.

– Det har vært stor interesse og vi måtte omgjøre riggen for å få plass til flere stoler til de ordinære forestillingene. Vi har en kapasitet på bortimot sytti plasser på hver forestilling, sier kommunikasjonsrådgiver Birgit Bøeng fra Hålogaland teater.

Det holdt imidlertid ikke med det, og det ble derfor lagt opp til en ekstraforestilling den 6. oktober. Men også her ble billettene revet bort, noe Bøeng kan bekrefte ovenfor Ruijan Kaiku:

– Ekstraforestillingen ble utsolgt på et øyeblikk, og det ble derfor satt opp enda en ekstraforestilling den 7. oktober, sier hun.

På spørsmål om det kan bli aktuelt med ytterligere ekstraforestillinger, dersom også den siste blir utsolgt, svarer kommunikasjonsrådgiveren at hun tviler på det.

– Det handler om vår kapasitet og det øvrige programmet vi har hos oss, sier hun.

Forsnakk

I likhet med visningene på Nationaltheateret 28. og 29. september, som startet med en salongsamtale i forkant av den første forestillingen, er det også lagt opp til «Forsnakk» i Tromsø. Det skjer i teaterkafeen på Hålogaland teater i forkant av første forestilling, nærmere bestemt den 5. oktober klokken 18:00. Denne sekvensen er gratis og åpen for alle.

Medvirkende på Forsnakk-arrangementet er teatersjef på Kvääniteatteri og regissør av forestillingen, Frank Jørstad, kunstner og styreleder i Kvääninuoret Åsne Kummeneje Mellem, førsteamanuensis i kvensk kultur og litteratur på UIT Anitta Viinkka Kallinen, og teatersjef på Hålogaland Teater Egill Pálsson. Det framgår av informasjonen på Hålogaland teaters nettside.

Kvääniteatteri-program på Hålogaland teater 5. – 7. oktober

  • 5.10 // 18:00 // Forsnakk i teaterkafeen
  • 5.10 // 19:00 // Forestilling (utsolgt)
  • 6.10 // 17:30 // Ekstraforestilling (utsolgt)
  • 6.10 // 19:30 // Forestilling (utsolgt)
  • 7.10 // 17:30 // Ekstraforestilling
  • 7.10 // 19:30 // Forestilling (utsolgt)

Fantastisk

Kvääniteatteri har til nå hatt visninger av sin første forestilling to ganger i Raisi/Nordreisa, en gang i henholdsvis Vesisaari/Vadsø og Alattio/Alta, samt to ganger på Nationaltheateret i Oslo. Nå står altså hele fem forestillinger for tur på Hålogaland teater. Dersom også den siste ekstraforestillinga skulle bli utsolgt vil til sammen om lag 350 personer få med seg visningene i Tromssa/Tromsø.

Hålogaland teater synes, ifølge kommunikasjonsrådgiveren, at interessen og salget er fantastisk for Kvääniteatteri. De ser fram til det braker løs:

– Vi gleder oss til å få Kvääniteatteri på besøk, vi gleder oss på deres vegne med tanke på den flotte mottakelsen de har fått fra både publikum og kritikerne, og vi gleder oss til videre samarbeid mellom våre institusjoner i framtiden, avslutter Bøeng.