En gjeng glade mennesker fra to viktige kvenforeninger, Kven Østlandet og Norske kvener Ytre Oslofjord. (Foto: Maureen Bjerkan Olsen)

 

Ørnebakk og de andre kvenene stortrivdes i lag i hovedstaden.

 

Maureen Bjerkan Olsen og Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Nils-Einar Ørnebakk befant seg i solsteiken i Oslo da den store rapport-dagen var et faktum.

Ørnebakk stilte naturligvis i kraft av sitt verv som leder av Kven Østlandet – Etelä-Norjan kväänit, men han stilte også som privatperson. For å se og oppleve. En viktig og storartet begivenhet å få med seg, bekrefter han overfor Ruijan Kaiku.

Godt at saken løftes

– Jeg kom hit for å følge med på det som skjer, og for å være sammen med andre kvener. Jeg trives alltid i selskap med andre kvener, sier Ørnebakk, han nyttet også høvet til å få med seg et utvalg gode smakebiter fra den 36 timer lange opplesningen på teateret.

– Det kjennes godt at vår sak løftes, sånn at den nå kommer også fra riksfjernsyn. Det har vi ikke opplevd tidligere, og vi trenger det. Vi trenger å komme vekk fra skjulestedene våre, sier han.

– Bli mer åpen?

Er bare i starten

– Ja, akkurat det. Vi forsøker her i Oslo å greie ut det kvenske, selv om det er vanskelig. Men når det nå løftes til høyere nivå, og sterkere makter er med oss, så håper vi det skal hjelpe.

– Og ennå er vi bare i starten, sier Ørnebakk, han kommer opprinnelig fra Skibotn i Troms.

I den forbindelsen minner vi gjerne om en annen skibotning. Det er fin lesning for deg som har til gode å lese den spennende historien om Ørnebakks far. Ruijan Kaiku har nemlig stadig gleden av å kunne by på en rekke artikler om «Villes vei til Ruija.»

Trykk her for aller første del av fire episoder