I spill-appen New Amigos møter man Gro Raattamaa Skanke og Olav Skanke Olsen som presenterer de kvenske ordene (Skjermdump New Amigos)

 

Gladnyhet til deg som vil bruke mobilen til å lære mer kvensk.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Forrige uke ble den kvenske versjonen av språkspillet New Amigos sluppet i en app-versjon til mobil og nettbrett.

– Vi har totalt 300 lisenser som vi har fordelt på språksentre, kvenforeninger, Kvääninuoret, undervisningssteder og lignende. Disse skal igjen fordele lisensene videre slik at flere får brukt spillet, forteller Hilde Skanke ved Kainun institutti, Kvensk institutt.

Allerede første dagen ble 260 av de 300 lisensene fordelt ut.

– Nå er tanken at de foreningene og orgaisasjonene som har fått lisenser skal dele disse videre til de som er interessert i å bruke appen, sier hun og oppfordrer de som ønsker å teste ut den nye språk-appen til å ta kontakt med for eksempel sitt lokale språksenter eller kvenforening.

Spill med Gro og Olav

I spillet møter man Olav Skanke Olsen og Gro Raattamaa Skanke som presenterer de ulike kvenske ordene og uttrykkene. Hilde Skanke kan fortelle at Olav og Gro ble plukket ut fordi innspillingen kom tidligere enn antatt, og produsenten ønsket noen unge kvensktalende som turte å stille opp.

– Vi skal etterhvert få lest inn flere oppgaver, og da jeg håper vi får ti nye innlesere. Jeg regner med at inspillingen da blir i Tromsø-regionen, sier Skanke.

Man kan også spille direkte med andre spillere via en videofunksjon, eller spille inn utvalgte kvenske ord og sende til andre spillere via appen.