Barna møter dette blide trekløveret, nemlig instruktørene Sara Maria Lindbach, Ørjan Steinsvik og Astrid Serine Hoel fra Kvääniteatteri. (Foto: Kvääniteatteri)

 

Snart kan barn og unge få lære teater og spille en rolle, helt gratis og all ting.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Etter suksessen med teaterverksted og forestilling med sjettetrinn på Vadsø barneskole i fjor høst, inviterer Vadsø museum-Ruija kvenmuseum til teaterverksted også i årets sommerferie», heter det i ei pressemelding fra museet i Vadsø og Kvääniteatteri.

«De tre dyktige instruktørene Sara Maria Lindbach, Ørjan Steinsvik og Astrid Serine Hoel fra Kvääniteatteri skal lede verkstedet. Deltagelse er gratis, men det er maks 20 plasser, så man må skynde seg å melde seg på.»

Påmelding skjer til museet, stedet hvor teaterverkstedet holdes. Det varer over fem formiddager fra mandag 4. til fredag 8. juli. Klokkeslettet er fra 10.00 til 14.30. Av denne uken skal fire dager brukes til teaterøvelser samt til å lage en forestilling, som vises for publikum den femte dagen.

Det var da Vadsø museum-Ruija kvenmuseum åpnet på nytt i august 2021 at elever fra sjette trinn på Vadsø barneskole ble invitert med i åpningsprogrammet. Sammen med de nevnte instruktørene fra Kvääniteatteri lagde de gjennom sin første uke tilbake på skolen en liten forestilling, som ble vist både på skolen for medelever og i Kultursalen for foreldre og annet publikum. Dette var en del av teaterets satsing for barn og unge under prosjektnavnet Ystävät (venner). Lisbeth R. Dragnes er formidler ved museet, og hun sier dette:

– Både elevene, museet og Kvääniteatteri var veldig fornøyde med gjennomføringen av teaterverksted og forestilling, og derfor har museet valgt å invitere Kvääniteatteri tilbake til Vadsø for å lage spennende aktivitet i sommerferien. Vi er også svært takknemlige for støtte fra både Museumsforbundet og BUFdir som gjør at vi kan arrangere gratis teaterverksted for barna, med tre proffe teaterpedagoger over ei hel uke, sier Lisbeth R. Dragnes. Hun er for øvrig den som barn og unge kan kontakte for å melde seg på.

Hvis du trenger å vite mer, så kan hun kontaktes på telefon 407 04 502, eller epost lisbeth.dragnes@varangermuseum.no.