For to år siden vant Katriina Pedersen for sitt gode arbeid med å styrke kvensk språk og kultur. Med det ble hun vår aller første vinner av prisen Årets kven. (Foto: Arne Hauge)

 

Hei alle sammen – Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Vi er kommet til torsdag og jeg er klar til nok en kvensk sending her i Ruijan Radio. Her er smakebiter på det dere får høre.

Nå er tiden moden for å begynne å nominere kandidater til Årets kven 2023. Vi sparker i gang prosessen her i Ruijan Radio. I fjor ble Kjersti Feldt Anfinnsen den utkårede, året før der var det Katriina Pedersen, hvem blir vinneren denne gangen? Lesere og lyttere inviteres til å komme med forslag, skal vi få høre.

I dagens ordfører-intervju er det nyvalgt Kvænangen-ordfører Kai Petter Johansen fra SV som skal svare på hva han og hans kommune gjør for å synliggjøre kvenene. At tidligere Senterparti-ordfører Jan Helge Jensen innrømmer at man tidligere ikke brydde seg så mye om kvenene, hører med til historien.

Vi nærmer oss tampen av året, noe som betyr at det er tid for oppsummering. I dag skal jeg snakke med vår Ruijan Kaiku-journalist Pål Vegard Eriksen om hva han synes har vært mest skuffende for kvenene i 2023.

Det og mye mer kvensk-relevant stoff i dagens sending. Vi høres. Met kuulema.