Kvensk podcast med Heidi Nilima Monsen og Martin Hovden.

I denne ukens Ruijan Radio-sending skal vi få høre hvordan det gikk da programleder Heidi Nilima Monsen testet den nye kvenske språkspill-appen New Amigos.

Vi skal også få høre litt om hvardan man i Kvænangen har begynt å vekke til live en gammel flettetradisjon. Vi får også høre del to av intervjuet med avgått statssekretær Anne Karin Olli, Hva tenkte hun egentlig da kvenmiljøer estimerte en prislapp på 162 millioner for å redde det kvenske språket? Einar Niemi forteller denne uke om katastrofeteoriene rundt hvorfor kvenene kom til Norge. Var det bare på grunn av krig, nød og fatigdom, eller kom de til kysten av andre grunner?

Det blir selvsagt også vits på kvensk, hjemmelekse, musikk og konkurranse. Vi fortsetter konkurransen fra forrige gang: Hva heter hun som nylig gikk av som statssekretær i KMD og har hatt ansvar for de kvenske sakene?Send svar på sms til 2399, merk AP_RA. Premie: kopp

Denne ukens hjemmelekse til Martin er hentet fra språkspillet New Amigos, kategori Kylttari ja samfynni: Paras laaki voitti, mutta se oli juokon tasainen peli. (Det beste laget vant, men det var en jevn kamp)

Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 11, med reprise fredag til samme tid. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast på for eksempel Spotify og Itunes.

Vi tar gjerne i mot ønskelåter og forslag til innhold. Ta kontakt med oss via sosiale medier eller heidi@ruijan-kaiku.no

Neste sending blir etter påske.