Den kvenske podcasten med Martin Hovden og Heidi Nilima Monsen.

Egentlig skulle Tomi Vaara arrangere Kvenfestivalen for andre gang nå i juni, men koronaviruset satte stopper for det. Nå er han med på å planlegge kvenske kulturdager i slutten av september, og flesteparten av aktørene som skulle bli med på festivalen i juni har takket ja til å være med på høstens arrangement.

Kai Petters hjertesaker
21. juni skal Norske kveners forbund – Ruijan kveeniliitto velge nytt forbundsstyre på sitt digitale landsmøte. Bonde og rettighetsforkjemper Kai Petter Johansen fra Kvænangen seiler opp som kandidat til å ta over ledervervet nå når Hilja Huru går av. Vi har snakket med han om hans kvenske hjertesaker, og hvordan han ser for seg å kombinere ledervervet med bondelivet.

Faste poster
I løpet av sendinga får vi høre Heidi fortelle en gjennomsnittlig artig vits på kvensk. Videre har vi nå kommet til del 15 i Einar Niemis foredrag om kvenenes historie. Martins hjemmelekse er denne gangen hentet fra tegneserien Nils & Magga. Denne ukens musikk er fra nordnorske artister.
Og i konkurranse spør vi også denne uken «Hva heter bonden fra Kvænangen som nå stiller til valg som leder i Norske kveners forbund, Ruijan kveeniliitto?» Send svar på sms til 2399, merk AP_RA. Premien er den fantastiske Ruijan Kaiku-koppen.

Slik hører du oss

Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 11, med reprise fredag til samme tid. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast på for eksempel Spotify og Itunes.
Vi tar gjerne i mot ønskelåter og forslag til innhold. Ta kontakt med oss via sosiale medier eller epost heidi@ruijan-kaiku.no