Kvensk podcast med Martin Hovden og Heidi Nilima Monsen.

Reidar Harju fra Asker og Skallelv er nok over gjennomsnittet stolt glad i å vise frem sitt kvenske opphav. Nylig tatoverte den nyvalgte lederen i Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto kvenflagget på armen sin.

Søndag ble bonde Kai Petter Johansen valgt som ny leder i NKF-RK. Han ser veldig fram til å jobbe med mange spennende kvensaker, men han tviler på om det blir noe særlig tid til sommerferie i år.

Ronja Lindbach fra Vadsø ga nylig ut årets andre selvskrevne låt.

Den finskætta artisten forteller hva låta «You would’nt know» egentlig handler om, samt andre musikkprosjekter hun har på gang.

Siden dette er sesongens siste sending, droppes konkurransen. Men det blir selvsagt de faste postene som vits på kvensk, musikk og hjemmelekse til Martin. Einar Niemi skal denne gangen fortelle om en virkelig spesiell hendelse i ishavet.

Slik hører du oss

Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 11, med reprise fredag til samme tid. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast på for eksempel Spotify og Itunes. Ja, i tillegg hører du oss på Radio Nord-Norges plattformer!

Nå tar Ruijan Radio sommerferie, og er tilbake i august.