God grunn til kakefest: Kipparifestivalen lever i beste velgående, og snart skal ny leder for NKF velges. (Illustrasjonsfoto: Arne Hauge)

 

Hei alle sammen – Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Vi er kommet til 18. april og våren nærmer seg med stormskritt også her i nord. Våre lyttere i sør har vel allerede startet gressklipperen, men uansett er dere alle velkommen til å høre dagens sending. Vi har mye å by på.

Kristin Mellem er klar til å kjempe kvenenes sak hvis hun blir valgt til ny leder av Norske kveners forbund. Det valget finner sted i Alta til helga, når NKF har sitt landsmøte. Jeg har snakket med Mellem om framtiden og tanker rundt alt som bør gjøres.

Programmet foran sommerens Kipparifestival begynner å ta form. Hva som skal skje der får dere også vite mer om i dag.

Og vi skal til Kventeateret, som for tiden er i full gang med å øve inn et stykke der alle replikker er på kvensk. Gjennom dagens sending blir det også tydelig at det er artig og spennende også for unge å oppdage sine kvenske aner. En av ungdommene som nylig har funnet ut det, skal dere få stifte nærmere bekjentskap med.

I sin tid ble Kjersti Feldt Anfinnsen kåret til Årets kven 2022. Nå har hun vært nordafor med en forestilling sammen med Petter «Pogo» Taranger. Sistnevnte har spilt i mange store band, blant annet i Jokke og Valentinerne. Vi har møtt dem begge.

Da gjenstår bare å si lytt til Ruijan Radio, og at vi er tilbake torsdag 25. april klokken 11.00. Fram til da ønsker jeg alle ei strålende uke. Hyvvasti.