Den er vakker og tar lang tid å sy selv for dem som kan kunsten. I dag skal vi snakke om kvendrakten. (Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for ny sending her på Ruijan Radio.

Vi starter ukas sending om en kvensk fraseordbok som gis ut i dag. Og det er kvenungdommen som står bak utgivelsen. Programleder har hatt besøk i studio av to unge styremedlemmer i Kvenungdommen, de heter Sofie Kampen og Kaisa Nikolaisen Sundelin. I dagens sending skal de forteller om den nye boka.

Vi skal også tilbake til Alta museum, hvor folk ble invitert til å ta med seg saker og ting som i sin tur ble vist fram under temaet «Skrot eller skatt.» På museet hadde jeg også en spesiell samtale med Grete Nilima Monsen og selvsagt lurte jeg på hvor navnet Nilima kommer fra. Grete var mamma til vår kjære avdøde reporter Heidi Nilima Monsen.

Vi må ha med et innslag om den flotte kvendrakten. For vår redaktør Arne Hauge traff nemlig Turid Strand under et besøk på Vadsø Museum Ruijan Kvenmuseum for litt siden. Turid er kjent for å være flink til å sy, og det er fortsatt kvendrakten hun sysler med. Strand har nemlig tatt kurs i den edle kunsten å sy ei skikkelig drakt.

Til sist nevner vi at dette er årets siste sending her fra Ruijan Radio. Vi er tilbake på nyåret, nemlig torsdag 5. januar klokka 11. Fram til da:

Hyvvii joului ja onnelista uutta vuotta. God jul og godt nytt år.