Programleder Frank Halvorsen ror i land en ny sesong av Ruijan Radio. (Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for høstens første sending her på Ruijan Radio.

Aller først starter vi med å krysse fingre for at våre lyttere har hatt en flott sommer. Dernest skal vi i dag presentere en ny journalistpraktikant i Ruijan Kaiku. Hun heter Ingrid Aslaksen, har selv kvensk og samisk bakgrunn, og vi skal høre at hun ble headhuntet inn i den nye jobben sin.

Så vel Børselv som Nordreisa er viktige steder for det kvenske folket, derfor skal vi også i dagens sending innom begge stedene. Det er Kippari og Kyläpeli som står på programmet, to festivaler som begge gikk av stabelen i sommer.

Porsangerværingen Christina Gjertsen har så langt gjort det bra med sin bok Strikk fra nord, også hun er gjest hos oss i dag. I tillegg til å prate om strikking mellom to permer, skal vi høre at Gjertsen kan mer enn det. Hun kan nemlig synge også.

Når det gjelder dagens språkhjørne, så har vi med oss en trivelig kar som heter Per Erik Niva. Han er svensk og bor langt nord i Tornedalen, hvor han prater meänkieli til daglig. Det blir ingen god og naturlig elgjakt uten at jaktlaget prater sammen på det språket, skal vi høre Niva si i dagens språkhjørne. For deg som savner vår faste deltaker Egil Sundelin, så har han fortsatt sommerferie, men meldes å dukke opp igjen utpå høsten.

Med andre ord mye å høre fram til i høstens første sending, så da håper jeg du benker deg ved radioen også i dag.