Pia Lane er professoren du kan møte på lufta. (Foto: Arne Hauge)

 

Mye lærerikt i dagens Ruija-sending, for eksempel hva du som forelder kan kreve av undervisning på vårt eget minoritetsspråk kvensk.

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for årets tredje sending her på Ruijan Radio.

I dag tenkte jeg å undersøke hvilke  lover og regler som gjelder i den norske skolen for kvensk opplæring. Et tema få vet mer om enn professor Pia Lane, opprinnelig fra Bugøynes i Finnmark. Pia er også blant de sørgelig få som fikk anledning til å lære seg kvensk da hun vokste opp, faktisk vokste hun som så mange andre nordpå opp med hele tre språk.

Og mens vi er i det pedagogiske hjørnet og skal snakke om hva barna kan forvente seg i skolen, husk at vi også har fast ukentlig språkhjørne på Ruijan Radio. For tiden med min gamle barneskolelærer, Egil Sundelin. I dag snakker Egil og jeg om Altaelva, som fra gammelt av har mange kvenske navn. Hva navnene betyr på norsk, er et tema som titt og ofte melder seg, og som Sundelin vet en god del om.

For å nevne noe av dagens sending, det er bare å finne fram radioen og henge seg på.