Vi prater om undersøkelsen og hva leserne mener om oss. (Foto: Arne Hauge)

 

I ukas Ruijan Radio hører vi fra blant annet den gamle- og den nye kvenforbundslederen, fra en hedersprisvinner og fra en tusenlappvinner.

Sist helg gikk Kai Petter Johansen av som leder for kvenforbundet. Det skjedde på landsmøtet i Alta, og nå tar som kjent Kristin Mellem over lederrollen. I dagens sending skal vi få høre fra Kai Petters høydepunkter i sine to perioder på toppen av NKF, og vi skal naturligvis også høre fra den nyvalgte lederen.

Uten å kunne være til stede under selve tildelingen, ble Elling Vatne fra Kåfjord kvenforening hedret med NKFs hederspris. Den gladnyheten skal vi også lære mer om.

Ruijan Kaiku har nylig hatt en spørreundersøkelse blant våre lesere og lyttere. Mange har svart godt og fyldig på våre spørsmål. Vi skal i dag snakke om denne undersøkelsen, og dessuten røpe hvem som vant den tusenlappen som vi lovte å trekke ut blant alle dem som svarte.

Vi skal også snakke med en som har deltatt på en poesi- og diktsamling med kvensk i hovedfokus. Det uten å verken kunne skrive eller snakke kvensk. Modig gjort å tørre, men tørre det må man hvis skal språket tas tilbake.

Dette og mye mer, så hjertelig velkommen til sending. Met kuulema, vi høres.

 

Programleder i Ruijan radio er Frank Halvorsen og ansvarlig for sendinga er Ruijan Kaiku-redaktør Arne Hauge.