Wenche Pedersen. Stadig ordfører i Vesisaari, Vadsø. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Hei alle sammen – Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Det er torsdag og mye kvensk står på kjøreplanen.

Hun er kven og har skrevet kritikerroste bøker. Da Kvääniteatteri gjenskapte Buffy By var Ingeborg Arvola både rørt og stolt på tilskuerplass. Vi serverer i dag en stor reportasje fra premieren på Halti kulturscene i Raisi/Nordreisa, der både kjente skuespillere og kjente personligheter var på plass.

Så skal vi høre at Norske kveners forbund/Ruijan kvääniliitto krever at Stortinget bevilger dobbelt så mye penger til kvenske formål enn de 32 millioner kronene de i dag er tilgodesett med. Dette framkom i en høring tidligere i høst.

Og i vår nye serie om hva ordførere tenker om kvenene, skal vi i dag snakke med gjenvalgt ordfører i Vesisaari/Vadsø, Wenche Pedersen. Er hun stolt over å være ordfører i det hun kaller «kvenhovedstaden», er blant spørsmålene vi stiller den politiske veteranen fra nord.

Vi skal også overvære en verdenspremiere på kino, nærmere bestemt skal vi til Lemmijoki/Lakselv der Anstein Mikkelsen og Siivet AS har produsert en storstilt animasjonsfilm over Agnes Eriksens bøker om Kummitus ja tähtipoika (spøkelset og stjernegutten). Filmen bærer navnet Kivikylä (steinbygda). Dette, og mer kvensk i dagens sending. Velkommen skal du være.

Met kuulema, vi høres.