Kan du de kvenske ordene? Lær dem med Ruijan Radio. (Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for en ny sending her på Ruijan Radio.

I dag skal dere få kvenskopplæring så det holder. Vi starter nemlig første del av en stor kvensk opplæringsserie som ble laget tilbake i 2016. En solid serie hvor det er mye å hente, kan det loves, så her er det bare å spisse ørene og få med seg det kvenske språket brukt i praksis.

Som vi kanskje husker fra en tidligere sak i Ruijan Kaiku, så ledet Torbjørn Naimak interimstyret da kventeateret ble opprettet, og Naimak har nå overlatt ansvaret til andre. Ruijan Radio var til stede da han takket av, mer fra den seansen får du også i dagens sending.

Minoriteter i Norge skal nå bli dokumentarserie, og i den forbindelsen er naturligvis også kvenfolket med. Vi har snakket med paret som står bak dokumentaren, og kan allerede nå røpe at de har holdt på en god stund, og skal holde på en god stund til før det hele er klappet og klart for å vises for fjernsynspublikum. Det og mye mer får dere i dagens sending her på den kvenske radiostasjonen.

Da høres vi.