Mange ønsker seg kvendrakten, men først må noen sy den. Det lokale husflidslaget i Nordreisa holder tråden, de er blant dem som kjører kurs. (Arkivfoto)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Mie olen Frank Halvorsen. Dagens sending her på Ruijan Radio blir den siste før sommerferien, og vi kan som vanlige by på mange varierte innslag.  

Kvensk institutt var nylig på besøk i Alta, der «Lys mellom husan» hadde et bredt arrangement. Instituttet er med i dette samarbeidsprosjektet mellom Finnmarkseiendommen og Finnmark fotballkrets, og stående på stand traff vi Hilde Skanke for en prat i sommersola.

Vi skal også til Vestlandet der et nytt kvensk lokallag av NKF er etablert, og vi skal til Nordreisa for mer lyd fra Paaaskiviikko. Der var Ruijan Radio til stede ved Tørrfoss kvengård et stykke opp i Reisadalen, hvor vi blant annet møtte Emily Tiemann Harr. Hun spikket noe til å henge på veggen, som man etterpå kan henge ting på.

Ellers blir det prat om kurs i sying av kvendrakten, og sist, men ikke minst, vi skal også snakke med en som har lest grundig i rapporten fra Sannhetskommisjonen. Og mye mer, så skru på radioen eller trykk på lenka og bli med.

Etter dagens sending er det ferie her i Ruijan Radio, men jeg er tilbake i august. Mer presist torsdag 10. august, som vanlig klokka 11.00. Vi høres. Hyvvasti.