Arrangøren bak Kvenfestivalen i Vadsø lover at det blir byvandring under kulturdagene i september. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

Tomi Vaara jobber for å få på plass kvenske kulturdager i Vadsø i september. 

 

Lytt til Ruijan Radio, episode 33

 

Tomi Vaara. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

Egentlig skulle Tomi Vaara arrangere Kvenfestivalen for andre gang i Vadsø nå i juni, men koronaviruset satte stopper for det. Nå er han med på å planlegge alternativ kvenfestival til høsten, såkalte kvenske kulturdager. Han lover at det blir rikholdig program med byvandring, interessante foredrag og forestillinger siste helgen i september, og flesteparten av aktørene som skulle bli med på festivalen i juni har takket ja til å være med på høstens arrangement. Mer om dette i 33 episode av Ruijan Radio

Kai Petters hjertesaker
21. juni skal Norske kveners forbund – Ruijan kveeniliitto velge nytt forbundsstyre på sitt digitale landsmøte. Bonde og rettighetsforkjemper Kai Petter Johansen fra Kvænangen seiler opp som kandidat til å ta over ledervervet nå når Hilja Huru går av. Vi har snakket med han om hans kvenske hjertesaker, og hvordan han ser for seg å kombinere ledervervet med bondelivet.

Faste poster
I løpet av sendinga får vi høre Heidi fortelle en gjennomsnittlig artig vits på kvensk. Videre har vi nå kommet til del 15 i Einar Niemis foredrag om kvenenes historie. Martins superpraktiske hjemmelekse er denne gangen hentet fra tegneserien Nils & Magga, mens musikken er hentet fra nordnorske artister.
Og i konkurranse spør vi også denne uken «Hva heter bonden fra Kvænangen som nå stiller til valg som leder i Norske kveners forbund, Ruijan kveeniliitto?» Send svar på sms til 2399, merk AP_RA. Premien er den fantastiske Ruijan Kaiku-koppen. I videoen under kan du se hvor glad Line Evensen fra Kåfjord ble da hun fikk koppen forrige uke.

Slik hører du oss
Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 11, med reprise fredag til samme tid. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast på for eksempel Spotify og Itunes.
Vi tar gjerne i mot ønskelåter og forslag til innhold. Ta kontakt med oss via sosiale medier eller epost heidi@ruijan-kaiku.no