Turistbussene stopper på Kvænangsfjellet så folk kan ta bilde av fjorden og de vakre øynene. Reiselivsnæringen trenger slike stoppunkter, og det er bare et pluss dersom guidene kan fortelle også om vår kvenske arv. (Foto: Arne Hauge)

 

Sola er tilbake også her i nord og vi skriver torsdag 1. februar. Som vanlig får dere mange saker med kvensk innhold i Ruijan Radio, også i denne ukas sending.

 

I forrige uke hadde Norske kveners forbund/Ruijan kvääniliitto storfint besøk da de møtte Stortingsrepresentant Anne Kristine Linnestad fra Høyre til møte i Tromsø. Linnestad innrømmet at hun kunne svært lite om kvenene før møtet. Vi var til stedet i Tromsø.

Vi skal også få reaksjoner på at kvenske organisasjoner ikke var invitert av Tromsø kommune til et møte om rapporten fra forsoningskommisjonen, mens flere representanter for samene var invitert. Kommuneledelsen tenkte seg om og snudde i siste liten.

I denne sendingen får lytterne også vite hvilke håp og drømmer kvenveteran Trygg Jakola har for 2024.

I tillegg skal vi sette litt fokus på reiselivsnæringa i Alta, og hvor vidt de er fornøyd med hva de kan vise til av kvenske ting for tilreisende turister. For mens man eksempelvis har flere kvenske stoppesteder i Nordreisa, Porsanger og Vadsø, så har man nesten ingenting kvensk å by på for turister som kommer i tusentalls til Nordlysbyen Alta

Ruijan Radio er tilbake torsdag 8. februar klokken 11.00 her på ruijan-kaiku.no. Samt på Spotify og og andre plattformer der du eventuelt hører podkast.

Met kuulema. Vi høres.