Reidar Harju fikk nylig tatovert kvenflagget på armen sin. (Foto: privat)

 

– Kvenflaggtatoveringen min har allerede vakt oppsikt, sier Reidar Harju. 

 

Lytt til Ruijan Radio

 

Reidar Harju. (Foto: Privat)

Reidar Harju fra Asker er nok over gjennomsnittet stolt over sitt kvenske opphav. Nylig tatoverte den nyvalgte nestlederen i Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto kvenflagget på armen sin.

– Kjæresten ga meg en tatovering i bursdagsgave, og da tatovøren spurte hva som egentlig betyr mest for meg ble kvenflagget et naturlig valg av motiv, forteller han.

– Det skulle ikke forundre meg om jeg er den første i verden som har tatovert kvenflagget på kroppen, sier Harju.

 

Neppe sommerferie år

Kai Petter Johansen. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

Søndag ble Kai Petter Johansen valgt som ny leder i NKF-RK. Han ser veldig fram til å jobbe med mange spennende kvensaker, samt å bli kjent med styret, men han tviler på at det blir noe særlig tid til sommerferie i år.

– Det er mye å sette seg inn i, men som bonde er jeg uansett vant til å jobbe sommerstid, sier den nyvalgte kvenforbundslederen som i tillegg til å jobbe med kvensaker, driver med høylandsfe i Kvænangen.

 

Ronja Lindbach (Foto: Emre Sari

Ny låt fra Ronja

Ronja Lindbach fra Vadsø ga nylig ut sin andre selvskrevne låt i år.

Den finskætta artisten, som tidligere har sunget på kvensk for blant annet Sannhets- og forsoningskommisjonen, forteller hva låta «You would’nt know» egentlig handler om, samt andre musikkprosjekter hun har på gang.

– Jeg skal slippe en til låt i løpet av sommeren, røper hun til Ruijan Radio.

 

Faste spalter

Siden dette er sesongens siste sending, droppes konkurransen. Men det blir selvsagt de faste postene som vits på kvensk, musikk og hjemmelekse til Martin: Hyvvää kessää kaikile kuulijoile!

Einar Niemi skal denne gangen fortelle om en virkelig spesiell hendelse i ishavet.

Slik hører du oss

Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 11, med reprise fredag til samme tid. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast på for eksempel Spotify og Itunes. Ja, i tillegg hører du oss på Radio Nord-Norges plattformer!

Nå tar Ruijan Radio sommerferie, og er tilbake i august. Dato for når Ruijan Radio starter opp igjen etter ferien er foreløpig noe uklart – Martin røper hvorfor i dagens sending:

– Det er min feil. Heidi har ingenting med dette å gjøre, røper den vordende far.

Hyvvää kessää kaikile kuulijoile!