Hør hva M. Seppola Simonsen hadde å si i forbindelse med utstillinga Talviunen jälkiin under Paaskiviikko. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Bente Johansen vil gjerne lære seg kvensk, Nicolaysen film dokumenterer kventeaterets reise og i Børselv tar potetprosjektet en ny vending.

Velkommen til siste sending med Ruijan Radio på denne siden av sommerferien.

Denne gangen skal vi få møte altaværingen Bente Johansen som både har kvenske røtter og som denne våren har gått på kvenskkurs. Og målet? Lære seg kvensk selvfølgelig.

Vi har også snakket med Kristin Nicolaysen fra Nicolaysen film, som jobber med å dokumentere Kvääniteatteris reise. Det har hun gjort helt fra dens spede begynnelse.

Under årets Paaskiviikko møtte vi M. Seppola Simonsen, som utgjorde den ene halvparten av duoen bak utstillinga Talviunen jälkhiin, som var eksklusivt tilgjengelig for årets festivalgjengere.

Status hva angår potetprosjektet til Kainun insitutti – Kvensk institutt i Pyssyjoki/Børselv, og som vi har omtalt ved flere anledninger de siste par årene, har vi snakket med Riinakaisa Laitila og Anna-Kaisa Räisänen om.

Denne gangen får vi den fjerde og siste Megavoima-episoden med de fire ungdommene fra Kaivuono/Kåfjord som var med på prosjektet i 2016/17. Vi har også snakket med én av deltakerne fra den gangen, Adam Ingemar Eriksen, som har rukket å bli 20 år. Han prøver å huske tilbake til tiden med innspilling.

Til høsten blir det anledning å høre mer av det kvenske språket i Ruijan Radio. Vi har fått Mervi Erkheikki og Sofie Kampen til å lese historien om Linus, som er ført i penn av Anna-Kaisa Räisänen, på henholdsvis kvensk og norsk.

Nå tar imidlertid Ruijan Radio sommerferie, og er ikke tilbake før torsdag 15. august klokken 11. Hyvvää kesää kaikile! God sommer alle sammen!

 

Programleder i Ruijan radio er Frank Halvorsen og ansvarlig for denne sendinga er Ruijan Kaiku-redaktør Arne Hauge.