(Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen og Onnelista uutta vuotta! Godt nytt år! Mie olen Frank Halvorsen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for ny sending her på Ruijan Radio. Den første i 2023.

I årets første sending skal vi til Alta, Børselv, Lakselv og Skibotn.

I Storfjord fortsetter de som en av seks eierkommuner i Halti kvenkultursenter. I Alta står kvenungdommen på og ønsker seg flere medlemmer. I Børselv er det en flott utstilling av kvenske og samiske plagg på språksenteret og i Lakselv skal det snart starte kvenskopplæring for voksne.

Mer detaljert skal vi blant annet prate med Leif Bjørnar Seppola fra kvenforeninga i Skibotn. De var urolige for å miste sitt kommunale medeierskap til Halti kvenkultursenter, men som du kanskje har hørt allerede, så ble det hyggelig utfall i denne saken. Noe Seppola så klart er meget glad for.

Når det gjelder de unge i vår voksende kvenfamilie, så byr vi på en prat med Kaisa Nikolaisen Sundelin og Sofie Kampen. Duoen sitter i styret for Kvääninuoret, der målet er flere med i foreningen.

Før jul rakk programleder også en tur til Børselv, der møtte vi blant andre Riinakaisa Laitila, hun er ansvarlig for ei utstilling som vi var nysgjerrige på å se.

For ikke å glemme den årlige kvenske språkprisen. Der ønsker Språkrådet forslag til kandidater, skal vi høre Pål Kristian Eriksen fortelle.

Pluss mer, inkludert en hyggelig sak om kvensk språkundervisning for voksne nybegynnere. Det er bare å skru opp volumet og henge med. Vi høres.