Den store dagen er nøyaktig en måned unna. (Illustrasjonsfoto/arkiv: Heidi Nilima Monsen)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Mie olen Frank Halvorsen. Tida er moden for en ny sending her på Ruijan Radio.

For en tid siden kunne vi høre lederen for Norske kveners forbund utfordre stortingspolitikerne fra nord. De bør begynne å bry seg mer om det kvenske, lød beskjeden fra NKF-lederen.

Framskrittspartiet sin stortingspolitiker fra Alta, Bengt Rune Strifeldt, tok tydeligvis utfordringen fra Kai Petter Johansen på alvor, i alle fall møttes nylig de to til samtale. Ruijan Radio var til stede, og i dag skal du få få med deg en ordentlig prat både med Strifeldt og Johansen.

I dagens sending kan vi også by på en fyldig sak om den store interessen for å feire 16. mars – med kvenske flagg både lokalt og nasjonalt. Ennå er det en drøy måned igjen til Kvenfolkets dag, men å gjøre seg klar i god tid med flagg og det som ellers må til, er som regel alltid en god idé.

Dette altså her på Ruijan Radio, før vi under vignetten «Min kvenske arbeidsplass» tar turen til Vesisaari, Vadsø, hvor vi møter sjefen på Ruijan Kvenmuseum.

Som vanlig mye å få med seg, det er bare å skjenke seg en kopp kaffe og stille inn radioapparatet, så høres vi. Hyvästi.