I fjor hadde kantina i Stortinget et stykke igjen til ei kake så skrift-korrekt som denne. Men det loves bot og bedring. (Foto: Pål Vegard Eriksen)

 

Hei alle sammen – hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Vi er klar for den siste sendinga før Kvenfolkets dag, ei sending som også preges av den store dagen vi har vi vente. Men vi har også mye annet spennende.

I fjorårets hilsen fra Stortinget til kvenene på Kvenfolkets dag dummet man seg ut og skrev hilsninga på samisk. Som toppen av kransekaka ble det også noe kluss med kvenkaka. Det lover stortingspresident Masud Gharahkhani at ikke skal skje igjen.

Hør intervjuet med han som er nummer to etter Kongen i dagens sending fra Ruijan Radio, og allerede nå kan jeg love at dersom flausen gjentar seg, skal vi sørge for å ringe Gharankani på nytt. Men, vi regner med at samme tabbe ikke skjer to år på rad.

Kventeateret er ute på turne med forestillinga Nuorassa kohisee, Sangen fra Rotsund. Vi var til stede på premieren 1. mars i Nordreisa. Der fikk vår reporter Pål Vegard Eriksen en prat med regissør Haukur Gunnarson, dette etter at premiereforestillinga var ferdig.

Mange slektninger av forfatter Alf Martin Jæger stilte opp da Ruija forlag lanserte den kvenske utgaven av romanen Odd Lyng, den første boka her til lands som tok i bruk ordet homoseksuell. Vi var til stede på denne lanseringa.

Dessuten skal vi på språkkafe i Nordreisa. Sist, men ikke minst skal vi som lovet ta en runde og se hva som skjer rundt omkring på kommende lørdag. Den 16. mars og Kvenfolkets dag.

I neste uke er jeg tilbake torsdag 21. mars, klokken 11.00 som vanlig til ny sending. Da skal vi prate mye mer rundt arrangementene 16. mars, og vi må naturligvis ha en utvidet prat med Årets kven 2023. Mitt navn er Frank Halvorsen, og fram til da ønsker jeg dere alle ei strålende uke. Hyvästi.