(Frank Jørstad er gjest i dagens sending fra Ruijan Radio. (Foto: Reiulf Grønnevik/Altaposten)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for årets tredje sending her på Ruijan Radio.

– En veldig god ide å lage et kvensk teater, sier sjefen for Kventeateret, Kvääniteatteri. Teateret tar mål av seg til å bli et nasjonalt teater. Sjefen heter Frank Jørstad, og han har tidligere deltatt i flere store produksjoner, både på fjernsyn og teater før han altså ble teatersjef.

Kvenungdommen står også på med sitt. Neste store på programmet er en helgesamling i Nesseby fra 11. til 13. mars i år.  Mer om dem senere, og i dagens sending får dere også høre personlige historier fra en kvenveteran, attpåtil både på kvensk og norsk.

For ikke å glemme; vi har også vårt faste Språkhjørne. Her snakker vi om kvenske ord og uttrykk, og det er som alltid programlederens klasseforstander fra 1972, Egil Sundelin fra selveste Skallelv, som hjelper oss på veien. I dag tar Egil for seg typiske vinterord på kvensk. Snø og vinter, det er bare å rigge seg til foran ovnen og skru på radioen.

Hver torsdag klokken 11.00 på Radio Alta, i tillegg til egen Ruijan Radio podcast. Vi høres.