Vår i luften og kvensk på agendaen. Her ser vi dagens dagens kven, hun heter Ragnhild Rasmussen og er fra Alattio. (Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for en ny sending her på Ruijan Radio.

I dag skal vi hilse på et av de nye styremedlemmene i Norske kveners forbund. For få uker siden var det nemlig landsmøte, og nytt styre ble valgt.

Kai Petter Johansen fortsetter som leder, mens resten av styret de to neste årene består av Unni Elisabeth Huru, Jan Erling Persen, Vilde Christoffersen Walsø, Lindis Møller-Davidsen og Kristin Mellem. Til dagens sending har vi imidlertid snakket med enda et nyvalgt medlem, nemlig 24-årige Vebjørn Vinjar Karvonen fra Skibotn. Det er fint å bli kjent med folk, så heng med.

En smule kvensk språkundervisning er en selvfølge i Ruijan Radio. Denne gangen er Egil Sundelin klar med ord og uttrykk om den tiden på året som vi forhåpentligvis snart går inn i, nemlig våren. Og da er vårflom noe å starte med.

Og så skal vi høre at utflytta Skjervøy-væringer er lite fornøyd med at hjemkommunen etter deres mening markerer det kvenske for dårlig. Særlig fordi Skjervøy kommune i utgangspunktet er kjent nettopp som en kvensk kommune. Til den saken skal vi også høre fra ordfører Ørjan Albrigtsen, hva som er hans respons på kritikken fra folk som Unni Elisabeth Huru, Herulf Johansen og Beate H. Adolfsen.

Dagens kven er også på plass, i dag møter vi Ragnhild Rasmussen fra Alta. Hun har forsket på egne forfedre, hvem de var og hvor de kom fra.

Meitä kuullaan. Vi høres.