Daglig leder Eirik Tomter (til venstre) og produktsjef Jørn Idar Kvig i Lokalbrygg AS gleder seg over avtale med Qvænbrygg. (Foto: Fredrik Alm)

 

Avtale om nasjonal distribusjon for framgangsrik Vadsø-bedrift.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– For oss er det ekstremt viktig å kunne representere en så bred portefølje som mulig, fra hele landet. De store dagligvarekjedene gir ikke norske håndverksbryggerier muligheten til å komme inn døren en gang, så da er det vår jobb og plikt å sørge for å gi bryggeriene muligheten til å nå ut.

Det sier Jørn Idar Kvig, produktsjef i Lokalbrygg AS i ei pressemelding. Bakgrunnen er en avtale om distribusjon med Vadsø-bedriften Qvænbrygg. Noe som betyr at sistnevnte vil nå hele landet med sine kvensk-inspirerte produkter.

Siden åpning i 2019 har bryggeriet i Øst-Finnmark opplevd jevn og god vekst, med fjoråret som rekord

– Med samarbeidet med Lokalbrygg vil vi kunne nå ut til veldig mange over hele landet. Og nettopp det at enda flere skal bli kjent med våre produkter er vi stolte av, sier Kåre Pettersen, daglig leder i Qvænbrygg.

Les også: Gleder seg over suksessen

Med sin oppstart i 2020 er også Lokalbrygg en ung bedrift. Men også de har vokst, og melder at de nå ser fram til å vise fram Finnmarks bryggeriet til resten av landet.

Kvig omtaler Qvænbrygg som en god representant for øl fra Troms og Finnmark, og sier at de er godt kjent med hvor tung logistikken kan være fra fylkene i nord. Bryggeriet er det tredje fra Troms og Finnmark som nå skal selge via Lokalbrygg.