«Kvensk vår» er årets tema. Her vanker det ære og berømmelse og pengepremier. Fem dager før utløp av deltakerfristen melder arrangøren at de stadig ønsker flere gode bidrag. (Foto: Arne Hauge)

 

Om få dager fordufter anledningen til å delta i årets kvenske skrivekonkurranse.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Kommende søndag, 15. januar er siste sjanse for sende inn ditt bidrag og bli med. Etter stor deltakelse og mange innsendte bidrag av høy kvalitet i 2021, er NKF-Ruijan Kvääniliitto, Kvensk Institutt, Ruija Forlag og Ruijan Kaiku med andre ord stadig på utkikk etter flere skribenter til sin kvenske skrivekonkurranse for 2022/2023.

Det var på den kvenske språkdagen 26. april i år at invitasjonen igjen ble bekjentgjort, en fin reprise på en suksess fra året før, hvor arrangøren igjen frister pengepremier, heder og ære og kanskje også forevigelse i bokutgivelse. Det betinger likevel nok innsendte bidrag, lyder den aller siste oppfordringen før anledningen blir borte.

Ulike språk

Tema er «kvensk vår», der vi minner om hva styreleder Erlend Skjetne i Ruija Forlag sa. Nemlig at bidragene skal være kortprosa.

– Det vil si novelle, essay eller dikt. Tekstene kan skrives på kvensk, norsk eller på meänkieli, har Skjetne opplyst. Før han også nyttet høvet til å minne om at bidragene ikke må ha vært offentliggjort tidligere.

– Som så mange andre ønsker vi å skape engasjement rundt det kvenske. For oss som forlag er det skrevne ord selvfølgelig ekstra viktig, og vi tror mange der ute sitter med gode historier som bør løftes fram i lyset. Det er grunnen til at vi igjen lanserer kvensk skrivekonkurranse, sier styrelederen.

Ulike tekster

Vi minner om at det vanker pengepremier for de tre beste bidragene. Vinneren får 15 000 kroner, andreplassen får 10 000, og tredjepremien får kroner 5000. En justering er det likevel i forhold til fjorårets skrivekonkurranse: En av premiene tildeles det beste bidraget skrevet på kvensk eller meänkieli.

Vi tar med at det er full anledning til å bidra med flere tekster. Så litt praktisk informasjon:

Bidrag sendes elektronisk til arne@ruijan-kaiku.no. Husk å oppgi navn og adresse på den som har skrevet bidraget. Det er viktig at navn og adresse oppgis i eposten som følger bidraget, og ikke i selve bidraget. Årsaken er at tekstene skal sendes videre til juryen i anonymisert tilstand, da er det best at forfatterens navn ikke står i selve diktet, novellen, essayet, kortprosaen.

Fristen er som nevnt søndag 15. januar 2023. Etterpå blir bidragene vurdert av en jury oppnevnt av arrangørene.