Mange forfattere opplever at kreativiteten blomstrer om sommeren. En konkurranse gir ekstra motivasjon. (Illustrasjon: Wilfred Hildonen) 

 

Husk vår store konkurranse. Med heder og ære og fine premier.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Opp gjennom årene har Ruijan Kaiku sporadisk presentert skrivekonkurranser myntet spesielt på kvenfolket. På språkdagen i fjor dukket det opp en konkurranse man håper skal bli en fast foreteelse, nemlig den som arrangeres i samarbeid mellom Ruija Forlag, Norske kveners forbund, Kvensk institutt og Ruijan Kaiku.

– Som så mange andre ønsker vi å skape engasjement rundt det kvenske. For oss som forlag er det skrevne ord selvfølgelig ekstra viktig, og vi tror at det fins mange der ute som sitter på gode tanker rundt det å være kven. For ikke å snakke om gode historier som bør løftes fram i lyset, sa Erlend Skjetne i den forbindelsen, ord som stadig gjelder. Erlend er styreleder i Ruija Forlag, initiativtakeren bak konkurransen.

Også årets språkdag, for øvrig 26. april, bød på muligheter for å høste ære og premier. «Kvensk vår», er det vidtfavnende temaet for årets versjon, der et av målene på sikt er å samle i hop nok gode bidrag til at det kan bli ei bok. Utvalgte bidrag vil også bli publisert i Ruijan Kaiku, tar vi med.

– Send inn novelle, essay eller dikt. Tekstene kan skrives på kvensk eller norsk eller på meänkieli, opplyste Skjetne, som også minnet om at bidragene  tidligere ikke må ha vært offentliggjort.

Premiene, minner vi om, er på 15 000 kroner til vinneren, kroner 10 000 til andreplassen, og 5000 til den tredje på seierspallen. Eneste viktige justering i forhold til fjorårets konkurranse, er at en av premiene tildeles det beste bidraget som er ført i pennen på enten kvensk eller meänkieli.

Sommeren er tradisjonelt en fin og kreativ tid for forfattere, så dersom inspirasjonen griper deg og du får stelt i stand en tekst eller to, send bidraget eller bidragene inn til deltakelse. Her har du noen praktiske opplysninger:

  • Bidrag sendes elektronisk til arne@ruijan-kaiku.no
  • Husk å oppgi navn og adresse på den som har skrevet bidraget. Det er viktig at navn og adresse oppgis i eposten som følger bidraget, og ikke i selve bidraget. Årsaken er at tekstene skal sendes videre til juryen i anonymisert tilstand, så da er det best at forfatterens navn ikke står i selve diktet, novellen, essayet, kortprosaen.

Lykke til med skriveriet.

Inviterer til ny kvensk skrivekonkurranse