I landsbyspelet Kyläpeli viser Nordreisa fram sin kvenske kulturelle bredde. (Plakat: Halti kvenkultursenter) 

 

Kyläpeli versjon 2019: Samarbeid med Tornedalsteateret i Pajala.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Også i år blir det endringer,» loves det fra Halti kvenkultursenter i forbindelse med årets landsbyspel, dagene torsdag 19. til lørdag 21. september.

«Vi har inngått samarbeid med Tornedalsteateret i Pajala, og har fått ny regissør – teaterleder Nellie Skogsberg skal sammen med teatersjef Erling Fredriksson ha ansvar for regi og musikk. Spennende både for medvirkende og publikum,» heter det fra Halti-hold, som også lover ny spelstart.

«Våre dyktige barneskuespillere ønsker mer plass, de vil gjerne ta et større ansvar og få større utfordringer som skuespillere. Det er en fantastisk innstilling. Vi har tatt dem på ordet og gleder oss til å se hva de vil dele med oss på Halti,» meldes det. På Tørfoss kvengård får man i år lære mer om smedkunst, i tillegg vil 8. klasse fra Storslett skole bidra med kvensk sang og musikk. Og på bussturen opp Reisadalen vet man aldri hva som kan skje, skriver arrangøren.

Halti melder at link til årets rolleliste kommer senere, men linken til årets plakat er klar:

Plakat 2019

Vi tar med at Kyläpeli er en kulturell helaften som starter på Halti med en egen barneforestilling, deretter blir publikum transportert i busser opp Reisadalen. «På bussen og på stoppesteder får publikum oppleve kvensk kultur og språk, og vil inviteres til å leve seg inn i den tiden spelet har sitt utspring. Kyläpelis hovedscene er på Ovi Raishiin. Publikum går av bussen i Dronningstøa i Saraelv, her starter spelforestillinga «Mun Kultani» der mer enn 50 skuespillere i alle aldre formidler Reisadalens egen historie gjennom sang, musikk og fortelling. Etter forestillingen blir det salg av mat og drikke på Ovi Raishiin, før bussen tar publikum med tilbake til Storslett.»

Les mer om Mun Kultani og årets Kyläpeli her