Det er livlig engasjement for lokallag på Vestlandet. (Foto: Henrik Madsen)

 

Snart får Norske Kveners Forbund et nytt medlem, nemlig Vestland.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

Søndag 30. april er det stiftelsesmøte for NKF Vestland, et møte som finner sted i Bergen. Henrik Madsen sitter i styre i Kvenungdommen, og har vært en ivrig initiativtaker for å fremme det kvenske i Bergen. Nå er han blant dem som arrangerer møtet for å få plass et lokallag i Vestland fylke.

– Det er behov for en lokal forening, for å bedre kunne løfte kvenske saker og interesser på politiske arenaer, sier Madsen.

Les også: – Skal kunne engasjere seg uten å måtte flytte fra byen

– Vi ser at det er et ønske om å få på plass lokal aktivitet også her i vest. Både NKF-RK og Kvenungdommen har hatt en veldig vekst de siste årene, og blant både de gamle og nye medlemmene er det mange som bor i Bergen og nabokommunene, forteller Madsen.

Det er allerede meldt interesse for arrangementet, som vil bli holdt digitalt for vestlendinger som ønsker å delta, men som ikke har mulighet for å komme til Bergen.

– Vi merker også at folk ønsker en arena hvor de kan diskutere og lære mer om det kvenske og sin historie. Det håper vi å få på plass, svarer Madsen på hvilke forventinger han har til å starte et lokallag.

Møtet er åpent for alle som ønsker å være en del av det nye lokallaget.

– Vi håper også at mange kommer, og vi ønsker gjerne at folk melder seg til å sitte i et interimstyre, sier Madsen avslutningsvis.

Arrangementet finner du her: Stiftelsesmøte for NKF-RK i Vestland