Deltakerne i TV2 serien Farmen 2020 søker hjelp fra publikum for å redde kirkene som er igjen i Porsanger. (Foto: Skjermbilde Spleis)

 

Gjengen fra fjorårets Farmen trår til for å hjelpe kirkene i Porsanger med midler til renovering og oppussingsarbeid. 

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

– Etter befaring og samtaler med presten i Porsanger ble det avdekket et STORT behov for renovering og oppussing i kirken, skriver Farmen-gjengen i Spleisen.

Det har lenge vært kjent at kirkelivet i Porsanger i årevis har gått i sparebluss. I 2020 måtte hele fem av kommunens kirker stenge. Samtidig er det nå fare for at kirkene som er igjen må holde stengt deler av året.

– Kirkene våre betyr mye for mange mennesker, og etter samtaler med flere farmen deltakere bestemte vi oss for å samle inn penger til kirkene i Porsanger.

Streamer gudstjeneste

Farmendeltakeren Thor Haavik som også er prest fikk på Farmen 2020 stor oppmerksomhet for hvordan han brakte med seg det kirkelige inn på gården. Søndag 28. februar vil han delta på gudstjeneste i Porsanger Kirke, i tillegg til flere andre deltakere fra TV-serien.

– Det blir levende musikk, kunnskapskonkurranse og samtaler med flere av farmen deltakerne.

Gudstjenesten vil bli streamet gjennom Amedia og iFinnmark, hvor hovedmålet er å samle inn penger til Kirkene i Porsanger.

I skrivende stund har spleisen allerede fått inn 24.250 kroner fra 109 givere på kun fire dager. Det betyr at de allerede snart er halvveis til målet på 50.000 kroner.

Det er farmendeltaker og lakselvværing Nils Robert Robertsen Kvalvik som er ansvarlig for spleisen.