Etter å ha blitt dynket med kvensk i språkdusjene, får barna en påskjønnelse pluss attest. (Foto: Vadsø kvenske språksenter/Veseisaarenkvääni kielisentteri)

 

Planlegger nye kvenske tiltak til høsten.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Våren 2019 har vært flott,» heter det fra Vadsø kvenske språksenter/Veseisaaren kvääni kielisentteri.

«Språksenteret har delt ut attest og en liten gave til alle barna som har deltatt i vår språkdusj. Vi har holdt 2 språkkafèer, 6 språkdusjer for familier på kveldstid og 11 språkdusjer for den andre språkdusjgruppa på dagstid. Og selvfølgelig var vi en av arrangørene for den første Kvenfestivalen – Kväänifestivaali i Vadsø,» meldte det aktive og forholdsvis nystartete senteret på starten av sommerferien.

«Vi gleder oss til høsten og fortsetter med å planlegge språklige aktiviteter til høsten, mer informasjon kommer om ikke så lenge. Tusen takk til alle som har støttet oss og som har deltatt våre aktiviteter.»

Språksenteret melder også at de holder feriestengt nå i juli, i en tid hvor kvener tradisjonelt er mer opptatt av å reise på festivaler og treff – for ikke å snakke om å være utendørs. Her er noen ord på kvensk fra Vadsø.

«Kesäfeeriä oon kohta täälä. Kielisentteri oonki jakanu todistuksen ja pienen lahjan kaikile lapsile jotka oon osalistunheet meiän kielidysshiin.
Met jatkama syksyn kieliaktiviteettiin suunittelluu, lissää informasuunii tullee heti.»