Allerede i 2019 fikk Lababidi «Mimo» Mouawia tanken om å åpne en italiensk restaurant om Alta-bygget skulle bli ledig, nesten to år senere kan den nye italienske restauranten endelig åpne dørene. (Foto: Anastasiya Fedotova/Altaposten)

 

Restauranten med det kvenske navnet åpner dørene på tirsdag.

 

Anastasiya Fedotova/Altaposten
anastasiya@altaposten.no

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

I 2019 flyttet Lababidi «Mimo» Mouawia fra Svalbard til Alta. Det tok ikke lang tid før han bet seg merke i Alfa-bygget i sentrum. To år senere kan han og kollegene i Æventyr endelig åpne sitt eget italienske konsept i bygget.

– Jeg så bygget og tenkte, at om jeg noen gang skulle ta over lokalet, så skulle det bli en italiensk restaurant. Det passer atmosfæren med det åpne kjøkkenet, og ikke minst er pizzaovnen en av verdens beste, forteller han entusiastisk.

Alattio blir det nye navnet på den nye restauranten i Alta sentrum (Foto: Heidi Nilima Monsen)

Opptatt av mangfold

Midt i Alta sentrum får vi altså endelig møte «Alattio Pizza e Pasta». Navnet er lokalt, siden Alattio er det kvenske navnet på Alta, men konseptet er italiensk pizza og pasta.

Det er tidligere PNH Norway AS, som nå har byttet navn til Æventyr som har signert leieavtalen for drift av det karakteristiske Alfa-bygget i gågata så tidlig som i februar. Restauranten kunne midlertidig ikke ha åpning før nå på grunn av problemer med å få de riktige ansatte til Norge.

– Det var en utrolig stressende periode, jeg har aldri slitt så mye med å finne ansatte. Men det går bra nå, alt endte vel. Vi har fire kokker fra Italia, og totalt 13 forskjellige nasjonaliteter her nå. Det er noe jeg er stolt over.

Skilt. Alta. Foto: Arne Hauge.

Satt i bakhodet

Navnet på restauranten fant Mouawia helt tilfeldig da han var ute på kjøretur.

– Jeg kjørte fra Rafsbotn inn til Alta, og der stod det et skilt hvor det stod Alta, Àltà og Alattio. Det bare satt seg i bakhodet mitt. Det høres italiensk ut, vi er i Alta, og vi skal servere pizza og pasta. Alattio pizza e pasta, det var navnet, det var finito, done, det var ikke vits å tenke på et annet navn en gang, forteller han lattermildt.

Tirsdag 29. juni klokken 09:00, nesten tre måneder på overtid, skal endelig Alattio pizza e pasta åpne dørene.