Noen av Kåre Kivijärvis bilder skal stilles ut i Nordkapp i noen måneder framover. (Arkivfoto: Monica Milch Gebhardt/Vadsø museum-Ruija kvenmuseum)

 

I dag åpner en fotoutstilling med bilder tatt av Kåre Kivijärvi og Leif Gabrielsen. 

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Nordkappmuseet og stiftelsen Bjarne Holst Galleri Nordkapp har gått sammen om å arrangere en utstilling bestående av svart-hvitt fotografier tatt av Kåre Kivijärvi (1938–1991) og Leif Gabrielsen (77).

– Vi er stolt av å presentere vår nye fotoutstilling med bilder av Leif Gabrielsen og Kåre Kivijärvi. To anerkjente fotografer fra Finnmark som begge startet karrieren med hvert sitt bokskamera, Kivijärvi som 12-åring i Hammerfest og Gabrielsen som 14-åring i Honningsvåg. Begge har senere arbeidet som journalist-fotograf og senere frilans fotograf. Kunstnerne leker med lys og skygge, kontraster og grafikk. Bildene reflekterer oppveksten i Finnmark og motivene er sentrert rundt identitet, barn og oppvekst, skriver Nordkapp museum på sine nettsider.

I utstillingen som er åpen fram til 25. mai, finnes blant annet bilder som Kivijärvi skal ha tatt mens han oppholdt seg et døgn i Gjesvær i 1965.

– Det er kjempemessig for meg å kunne vise bildene mine sammen med bilder tatt av min nå avdøde venn Kåre Kivijärvi. Vi, og andre i miljøet, tok noen glass i lag og ble gjensidig inspirert av hverandre den gang i Honningsvåg, sier Leif Gabrielsen til avisa Ságat.