Hyggelig gjeng på en tidligere slektsforskertur til Tornedalen. (Foto: Alf E. Hansen)

 

Dersom du aner lite om dine aner og gjerne vil vite mer, her er muligheten: «Vi har fremdeles noen ledige plasser,» melder komiteen bak tornedalsturen.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Folkene bak tornedalsturen 2019 melder om en ny påmeldingsmulighet, med frist innen 25. april.
«Vi har fremdeles noen ledige plasser på bussturen fra Alta/Tromsø gjennom Tornedalen/Lappland med start 14.8.2019 og avslutning 18.8.2019.
For alle dere som har aner som flyttet fra nåværende Finland og Sverige til Troms og Finnmark på 1700 og 1800-tallet, er dette en unik mulighet
til å få ny kunnskap til hjelp i slektsforskningen. Vi utvider derfor påmeldingsfristen til 25. april 2019, men «først til mølla» gjelder fortsatt,» melder komiteen.

I 2016 arrangerte Slekt og Data Nord og Norske kveners forbund/Ruijan kveeniliitto slektsforskertur langs Tornedalen. Tilbakemeldingene fra de om lag 40 deltagerne var udelt positive, og komiteen har fått en rekke henvendelser med spørsmål om å arrangere en ny tur.

«Det er derfor med glede vi kan invitere medlemmer av Slekt og Data, Norske Kveners Forbund – Ruijan Kveeniliitto og Landslaget for lokalhistorie til en ny tur langs Tornedalen og til Rovaniemi. Vi vektlegger å få til et program som skal gi deltagerne ny kunnskap om våre aner/slektninger som bodde i Tornedalen og finsk Lappland og om tilflyttingen til Troms og Finnmark på 1700 og 1800-tallet. Sammenlignet med turen i 2016 har vi utvidet reisen med ytterligere en dag. Turen skjer med moderne turistbuss fra Arctic Tours og har start fra Tromsø og Alta. Bussene møtes i Palojoensuu hvor deltagerne som kommer fra Tromsø bytter til hovedbussen fra Alta. Turen fortsetter så i felles buss. Det vil være mulig å komme på bussen på Vollan og i Kautokeino.

Les mer her: Programmet for turen

Påmelding sendes til Pål Sørensen, på epost sorensen.pal@gmail.com