Ragnhild Margretha Taranger Krüger er strålende fornøyd med å ha vunnet 2.plass i den kvenske skrivekonkurransen. (foto: privat)

 

– Å vinne andreplass gir inspirasjon til å jobbe mer med kvensk kunstuttrykk, sier kvinnen bak bidraget.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

Ragnhild Margretha Taranger Krüger vant andreplassen i årets kvenske skrivekonkurranse. Hun får kroner 10 000 for sin tekst «Mamma, bestemor og oldemor og min kvenske vår.»

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk vite at jeg har vunnet andreplassen, forteller Taranger Krüger.

Skribenten forteller til Ruijan Kaiku at hun er svært opptatt av det kvenske, og leser alt hun kommer over om kulturen og folks historier. Det kommer fram i bidraget hennes, og om teksten sier juryen blant annet følgende:

«Historien tar oss tilbake til minner om det kvenske, gjennom flotte hverdags-øyeblikk. Vi får og undring over vår egen tilstrekkelighet, ved å være kven i dag. Vi får bilder som forsterker vår takk for arven, som er gitt oss. Skribenten gir en sterk følelse av tro på den nye kvenske vår.»

Les bidraget som vant 2. premie: Mamma, bestemor, oldemor og min kvenske vår

Taranger Krüger er ikke bare skribent, men en kunstner med billedkunst som hovedform. Hun forteller at hun skal bruke premien på midler til utstillingen hun skal ha under Kväänifestivaali i Vadsø til sommeren.

– Jeg maler bilder der jeg også bruker det kvenske språket. Utstillingen skal hete Sanat Muorilta – Ord fra mor, så den henger ganske sammen med teksten min, sier hun.

Selv om det er billedkunst som er den mest brukte kunstformen hennes, skal hun ikke slutte å skrive.

– Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å fortsette å skrive, både om det kvenske og andre ting, sier skribenten avslutningsvis.

Bidraget til Ragnhild Margretha Taranger Krüger vil senere bli presentert her på Ruijan Kaiku.