Ruijan Kaiku er landets eneste kvenske/norskfinske mediehus. Vi gir ut magasin, har løpende og alltid u-plussete aktualiteter på ruijan-kaiku.no, samt vår egen ukentlige Ruijan radiosending, og vi er ivrige på sosiale medier. Når søker vi medarbeider. (Illustrasjonsfoto)

 

Til og med få lønn for strevet? Ruijan Kaiku på utkikk etter medarbeider.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Kanskje du allerede har sett annonsen? Den pryder ei helside i siste utgave av Ruijan Kaiku, magasinet som gis ut ti ganger i året for og om kvener. I tillegg har vi ei sterk nettavis, og til alt dette som vi pusler med – ser vi nå etter en medarbeider. En journalist i hundre prosent stilling, der rette vedkommende vil være den rette for oss, kan det nærmere presiseres.

Så langt i år har Ruijan Kaiku hatt gleden av å ha Kristine Jonas i hus. Hun var tidlig i høst ferdig som journalistpraktikant, men vadsøværingen Sander Larsson Framnes skal være her til utpå senhøsten. Det er etter den tid at ny medarbeider skal være på plass og i drift.

Naturligvis må det ligge redaksjonell og journalistisk egnethet i bunn hos den som blir tilsatt i hundreprosentstillingen, men en generell interesse for kvener og det kvenske vil definitivt gi ei stjerne i margen. Og minst to stjerner til i margen dersom rette vedkommende også kan kvensk og/eller finsk. Og dersom du i tillegg liker å snakke med folk, skrive og fotografere, ja da nærmer vi oss en aktuell kandidat. Resten kan du se i stillingsannonsen, du ser den i magasinet og etter hvert også ulike steder på nettet.

Vi tar med at siste frist for å søke er mandag 20. september 2021.