Sihja – kapinaa ilmassa regissert av Marjo Pyykkö. (Foto: Barnefilmfestivalen)

 

Barnefilmfestivalen inkluderer hele seks finske filmer i sitt program for årets arrangement. 

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

På tross av korona vil Norges største kulturarrangement for barn og unge arrangeres også i år, nemlig barnefilmfestivalen.

–  På grunn av restriksjoner for avstand, antall publikummere og reiser, blir det heller ikke i år en helt vanlig festival. Vi kan ikke fylle kinosalene med spente barn og ungdom, eller invitere spennende gjester fra inn- og utland. Heldigvis går det an å lage festivalstemning allikevel, melder arrangørene.

På kino og strømmes

Daglig leder for barnefilmfestivalen Stina Ask Mikkelsen gleder seg over å kunne tilby et bredt nordisk utvalg av filmer i årets festivalprogram. (Foto: barnefilmfestivalen)

Festivalen avholdes den 27. april til 2. mai, og blir en kombinasjon av kino og strømming. Blant de mange filmene som skal vises både på kino, i skoler og barnehager har det også kommet med hele seks finske filmer. Daglig leder for festivalen Stina Ask Mikkelsen forteller at dette er et område de stadig har større fokus på.

– Det er et stort program i år, og det er noe vi alltid jobber bevist med. Vi ønsker å ha et stort nordisk fokus i programmet vårt, med både lange- og kortfilmer, og dokumentarfilmer fra Norden, inkludert Finland.

De seks finske filmene som vises på festivalen er:

Any Day Now
Regi: Hamy Ramezan

Are You Hungry (Onko sulla nälkä)?
Regi: Teemu Niukkanen

Golden Land
Regi: Inka Achté

The Stick (Keppi)
Regi: Teppo Airaksinen

Vilja – Den rampete skogsfeen (Sihja – kapinaa ilmassa)
Regi: Marja Pyykkö

Winterlake (Talvinen järvi)
Regi: Petteri Saario

Vilja – Den rampete skogsfeen (Sihja – kapinaa ilmassa) er den eneste finske filmen som vil vises fysisk på kinoen i Kristiansand.

Muligheter for å få sett filmene

Festivalen holdes i Kristiansand og det er dessverre bare mulig å se filmene på fysisk på kino der, og filmene blir kun strømmet til skoler i Kristiansand, Arendal og Farsund. Det er likevel en mulighet å få med seg noe av programmet til festivalen her nord på.

– På grunn av rettigheter kan vi ikke vise filmene utenfor skolene og kinoen i Kristiansand, men det er mulighet å akkreditere seg til festivalen, forteller Ask Mikkelsen.

– Filmbransjen i hele Norge kan være med. Det betyr at de som jobber i filmbransjen, også de i formidlingsbransjen, kinoer, biblioteker og skoler også kan få tilgang til programmet.

Filmprogrammet er kun tilgjengelig fra 27. april til 2. mai.

Les mer om akkreditering her.

Les mer om festivalen her.