Pyssyjokilainen Porsangin komuunistyyrin varaeđustaja Egil Borch (TPL) oon iloinen siksi ko hänen ehđotus meni läpi ja komuunistyyri lupasi 200 000 kruunuu kväänin kielisentterii varten Porsangissa. ARKKIIVIKUVA: LIISA KOIVULEHTO

 

Porsangin komuuni har bevilget 200.000 kroner til utvikling av kvensk språksenter i Porsanger.

Liisa Koivulehto
liisa@ruijan-kaiku.no

Kommunen vil følge opp og søke statlige midler for å få språksenteret i gang.

Tverrpolitisk arbeid
Det var TPL (Tverrpolitisk liste) i Porsanger som tok initiativ til å bevilge startsummen som var innbakt i et felles budsjettforslag for 2018 av TLP, AP, SV og Senterpartiet.
– Jeg er så glad! Jeg har venta siden 2011 at dette skulle skje, sier Egil Borch som er varamedlem i kommunestyret for TLP.

– Hvorfor 2010?
– Det var i 2010 at departementet ba Kainun institutti om å utrede behov for kvensk språksenter i Porsanger. Instituttet tok oppgaven og utreda behovet, men kommunen lot saken ligge. Den gang var det Høyre og FrP som styrte ; de la ned samiske stillinger i kommunen og følgelig jobba de ikke med kvenske saker heller,, forteller Borch.
– Det var en trist sak. Det er utrolig at saken måtte ligge så lenge. Kvensk er jo et svært trua språk som trenger all støtte, sier Borch som nå har tro på at gode ting vil skje.