Selv om de fleste nå er godt vaksinert mot alvorlig koronasykdom går fylkeskommunen likevel ut med en anbefaling i etterkant av Kvenseminaret 2021. Sett deg inn i gjeldende smittevernråd, lyder oppfordringen. (Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB scanpix/Altaposten)

 

I etterkant av seminaret har fylkeskommunen fått beskjed om at en deltaker har testet positivt for covid-19.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Torsdag ettermiddag sendte Troms og Finnmark fylkeskommune ut en beskjed til alle dem som deltok fysisk på Kvenseminaret 2021, onsdag 3. november i Tromsø.

«Vi er gjort oppmerksomme på at en deltaker på Kvenseminaret ved Radisson Blu hotell i Tromsø har testet positivt for covid-19», het det fra fylkeskommunen, ved avdelingsleder Heikki Knutsen ved divisjon kultur, språk og levekår.

Knutsen opplyser at nærkontakter har blitt kontaktet, og oppfordrer samtidig deltakerne til å sette seg inn i gjeldende smittevernråd.

Seminaret ble for øvrig gjennomført i tråd med gjeldende smittevernråd i Tromsø kommune. På grunn av smittesituasjonen i kommunen ble seminaret også tilbudt som strømming slik at folk  hadde et alternativ til fysisk oppmøte.

Det var i størrelsesorden 60 deltakere på seminaret, samt 117 som fulgte det på nettet. Hvor vidt andre har blitt smittet under seminaret er for tidlig å si, kan det meldes.