Trine Strand får innvilget støtte til sitt prosjekt, og måtte ty til gledestårer da den gode nyheten kom. (Foto: privat)

 

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Trine Strand som får jobbe videre med sitt kulturprosjekt.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

Trine Strand får muligheten til å jobbe med å videreutvikle forestillingen «Gustava – en kvensk historie»,  en forestilling hun har jobbet med en god stund.

– Det kom noen gledestårer, det gjorde det, sier Strand om å få innvilget søknaden.

– Jeg føler meg veldig stolt, og glad, og ydmyk som får lov å løfte det kvenske enda mer, sier hun.

Nyskapende

Prosjektstøtten skal blant annet gå til å samarbeid med en ung komponist, Torbjørn Heide Arnesen, som har uttrykt et stort ønske om å ta en dypdykk inn i den kvenske musikken og historien. Strand forteller at Arnesen allerede har begynt arbeidet med å fordype seg i det kvenske, for han skal nemlig komponere musikk til et strykeorkester som skal bli med på forestillingen.

– Å få formidle gjennom nyskapende kvensk musikk, det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Strand.

Hun forteller at å få med orkestret i forestillingen nok er det største med prosjektet, men sier at de også har planer om en Norgesturné, sånn etter hvert.

Skal tilpasses barn

– Vi skal helt fra nord i landet og ned til sør, bekrefter hun om reiseplanene for turneen de skal legge ut på.

Forestillingen hun nå har fått midler til å videreutvikle, skal også nå ut til et bredere publikum, slik at hun nå jobber med å legge den enda mer til rette for barn. Da er det både manus og musikk som skal videreutvikles.

– Det er fantastisk å få lov til å løfte det kvenske mer, avslutter Strand.